Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

"LEKCJE SMAKÓW" Z LIMITO


POWRÓT


      Stowarzyszenie Kucharzy Polskich mając na uwadze brak aktualnego, uniwersalnego podręcznika dla szkół gastronomicznych, postanowiło zainicjować projekt mający na celu stworzenie tego typu publikacji. My również włączyliśmy się do projektu, dzięki czemu młodzi adepci sztuki kulinarnej poznają m.in.: tajniki filetowania łososia, sposoby jego przyrządzania czy różnice pomiędzy poszczególnymi trymami.
      W rozdziale „Ryby” znajdziecie przepisy na rozmaite dania  z łososiem Limito w roli głównej w tym takie rarytasy jak: zupa bursztynowa z łososia i kawioru okraszana kluskami półfrancuskimi, praliny z łososiem wędzonym na zimno w glazurze w atramencie z kałamarnic, gulasz z łososia w koszyczku z ciasta cygaretowego, sakiewka francuska z łososiem na marynowanych warzywach i salsą owocową itp. Zapraszamy do lektury i życzymy wielu kulinarnych inspiracji!