Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

Pieczone steki z łososia norweskiego


POWRÓT


Pieczone steki z łososia norweskiego        

Czas przygotowania:30 minut.
 
Składniki:
- opakowanie steków z łososia norweskiego marynowanego w ziołach LIMITO,
- 1 cebula,
- 1 papryka,
- 1 cukinia,
- 4 pomidorki cherry,
- kminek,
- sól i pieprz do smaku,
- po łyżce białego wina i oliwy z oliwek.
 
Sposób przygotowania:
Rozgrzać piekarnik do 180°C. Zamrożone steki z łososia rozłożyć na folii aluminiowej lub bezpośrednio na ruszcie. Obok ułożyć cebulę pokrojoną w cząstki, cukinię i paprykę pokrojoną w paseczki oraz pomidorki. Całość posypać kminkiem. Warzywa doprawić solą i pieprzem i skropić oliwą z oliwek. Piec w piekarniku przez 15-20 minut. W końcowej fazie pieczenia można lekko pokropić rybę białym winem.