Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

Steki z łososia norweskiego z sałatką i serem pleśniowym


POWRÓT


Steki z łososia norweskiego z sałatką i serem pleśniowym
 
Składniki:
- opakowanie steków z łososia norweskiego marynowanych w ziołach 250 g Limito
- 100 g sera pleśniowego
- 1 sałata radicchio
- 1 cykoria
- 1 sałata lollo rosso
- 150 g sera gorgonzolla
- 250 g jogurtu
- 60 ml soku z cytryny
- 50 ml oliwy z oliwek
- zioła do dekoracji
 
Sposób przygotowania:
Pomidora obrać ze skóry, wyjąć pestki i pokroić w kostkę. Sałatę umyć, osuszyć i przebrać. Ser pleśniowy pokroić w kostkę, zmiksować z jogurtem i sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Zamrożone steki przyprawić i usmażyć na oleju, zachowując soczystość. Na talerzu umieścić bukiet sałat, łososia, delikatnie podlać sosem. Podawać z pomidorem.