Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

Porcje z łososia norweskiego na sposób śródziemnomorski


POWRÓT


Porcje z łososia norweskiego na sposób śródziemnomorski
czas przygotowania: 30 minut.
 
Składniki:
- opakowanie porcji z łososia norweskiego 250g LIMITO,
- 1 cytryna,
- 10 czarnych oliwek,
- 1 cebula,
- 2 łyżeczki kaparów,
- 1 papryczka pepperoni,
- świeży koperek,
- sól i pieprz do smaku,
- po łyżce białego wina i oliwy z oliwek.
 
Sposób przygotowania:
Porcje z łososia rozmrozić i ułożyć w skropionym oliwą z oliwek naczyniu żaroodpornym. Posypać kaparami, oliwkami, posiekaną cebulką i papryczką. Ułożyć na wierzchu plasterki z cytryny. Całość doprawić solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C. Piec łososia przez 15-20 minut. Gotowego łososia skropić sokiem z cytryny i posypać posiekanym koperkiem.