Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

Lekka kolacja z łososiem


POWRÓT


Składniki:
  • opakowanie łososia Salmon Bacon (Limito)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pęczek koperku
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 2 garście sałaty Batawia
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 mała czerwona cebulka
  • krem balsamiczny
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy z oliwek, wrzucić pokrojony w plastry czosnek i chwilę go podsmażyć. Na czosnek położyć przekrojone na połówki plastry łososia Salmon Bacon, podsmażyć 2 minuty z każdej strony, dodać posiekany koperek i sok  z limonki. W naczyniu ułożyć sałatę, dodać przekrojone na połówki pomidory koktajlowe i pióra czerwonej cebuli. Na warzywach ułożyć podsmażonego łososia, wszystko skropić kremem balsamicznym