Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

Sałatka z łososiem marynowanym solą morską


POWRÓT



Składniki:
200 g sałaty rukola
100 g łososia marynowanego solą morską
4 sztuki zielonych oliwek
4 sztuki czarnych oliwek
8-10 pomidorów koktajlowych
1 mała czerwona cebulka
2 łyżki kiełków brokuła
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego

Sposób przygotowania:
Rukolę umyć i osuszyć. Plastry łososia podzielić na mniejsze kawałki, pomidory koktajlowe przekroić na połówki, dodać zielone i czarne oliwki przekrojone na połówki. Cebulę pokroić w cienkie pióra i dodać do reszty składników. Dodać kiełki. Do warzyw dodać oliwę z oliwek i ocet balsamiczny. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.