Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

Dowiedz się jak tnie się łososia


POWRÓT


Cięci musi być wykonane według ściśle ustalonych reguł. Te standardy określają , które części fileta mają zostać usunięte
...sposoby przycinania fileta z łososia w zależności od zapotrzebowania bywają bardzo różne. Cięcie fileta z łososia dokonuje się według ściśle ustalonych reguł. Te standardy określają , które części fileta mają zostać usunięte. Taką obróbkę nazywa się trymowaniem, a powstały w wyniku procesu przycinania kształt fileta nosi nazwę trymu. Jakie są trymy i jak odróżnić poszczególne rodzaje trymu, o tym możesz dowiedzieć się, czytając dalsze informacje…
 
Trym A: Usunięty kręgosłup i ości brzuszne.
 
Trym B: Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo.
 
Trym C: Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo, usunięte ości.
 
Trym D: Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo, usunięte ości, ścięty ogon, usunięta otrzewna.
 
Trym E: Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo, usunięte ości, ścięty ogon, usunięta otrzewna i skóra.