Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

Pieczenie łososia


POWRÓT


Ryby układamy na wysmarowanej olejem blasze, albo zawijamy w folię aluminiową albo układamy na natłuszczonym ruszcie piekarnika. Temperatura piekarnika powinna wynosić w granicach 180ºC. Rybę w całości pieczemy około 20-25 minut, w zależności od wielkości, obracając w trakcie pieczenia na drugą stronę. Ryba jest gotowa, gdy mięso łatwo odchodzi po wbiciu widelca. Filety i dzwonki pieczemy około 15-20 minut, dostosowując czas do grubości kawałka, obracając w trakcie pieczenia na drugą stronę.