Wyszukiwanie Przepisów

Przepisy

Marynowana polędwica z łososia norweskiego zapiekana z kawałkami papryki

Czas przygotowania: 35 minut

Składniki:
- opakowanie polędwicy z łososia norweskiego marynowanej w ziołach LIMITO,
- 1 czerwona papryka,
- 1 zielona papryka,
- świeży rozmaryn,
- 1 cytryna,
- oliwa z oliwek.

Sposób przygotowania:
Piekarnik rozgrzać do 180°C. Polędwicę skropić sokiem z cytryny i ułożyć w naczyniu żaroodpornym lekko posmarowanym oliwą z oliwek. Paprykę pokroić w drobną kostkę i posypać nią polędwicę. Na wierzchu ułożyć plasterki z cytryny. Piec przez około 25 minut, aż wierzch się zarumieni. Gotowe danie przyozdobić gałązkami rozmarynu.
copyright © 2009 LIMITO. Wszelkie znaki towarowe użyte na stronie są znakami należącymi do ich odpowiednich właścicieli.
Jakiekolwiek nieautoryzowane korzystanie ze znaków towarowych lub innych materiałów zamieszczonych w witrynie jest bezwzględnie zabronione.
"));