Wyszukiwanie Przepisów

Przepisy

Medaliony słodko–kwaśne

Składniki:
- 4 medaliony z łososia norweskiego Limito
- 2 czerwone papryki
- 2 cebule dymki
- 100 g zielonego groszku w strąkach
- pół obranego ananasa
- 100 ml oleju sezamowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 papryczka chili
- 6 łyżek sosu sojowego
- 2 łyżki octu winnego białego
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki mąki pszennej

Sposób przygotowania:
Cebulę, papryki, strąki z groszkiem i ananasa pokroić na małe kawałki. Na oleju poddusić przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, papryczkę chili i pozostałe jarzyny ok. 3 min., a następnie dodać ananasa. Dodać ocet, sos sojowy i cukier.
Mąkę wymieszać z 70 ml wody i mieszając połączyć z jarzynami. Podawać z ryżem i smażonymi medalionami z łososia.
copyright © 2009 LIMITO. Wszelkie znaki towarowe użyte na stronie są znakami należącymi do ich odpowiednich właścicieli.
Jakiekolwiek nieautoryzowane korzystanie ze znaków towarowych lub innych materiałów zamieszczonych w witrynie jest bezwzględnie zabronione.
"));