Wyszukiwanie Przepisów

Przepisy

Medaliony z kaparami

Składniki:
- 4 medaliony z łososia norweskiego Limito
- 300 g pomidorów
- 2 cukinie
- 4 łyżki kaparów
- 200 ml białego wina

Na sos tzatziki:
- świeży ogórek
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Pomidory obrać ze skóry i pokroić na ćwiartki. Cukinię pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać oliwę, obsmażyć cukinię, doprawić solą i pieprzem. W tym czasie medaliony posypać solą i pieprzem i smażyć na dużym ogniu ok. 8 min. Po usmażeniu trzymać w cieple. Na patelnię ze smażenia wlać białe wino, odparować, dodać pomidory i kapary, dusić około 8 min. Pod koniec dodać cukinię. Medaliony polać sosem.
Przyrządzić sos tzatziki: Z ogórka ze skórką lub bez wyciąć gniazda nasienne, resztę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć sok, dodać do jogurtu. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do jogurtu z ogórkiem, przyprawić solą i pieprzem.
Podawać z gotowanymi ziemniakami i sosem.
copyright © 2009 LIMITO. Wszelkie znaki towarowe użyte na stronie są znakami należącymi do ich odpowiednich właścicieli.
Jakiekolwiek nieautoryzowane korzystanie ze znaków towarowych lub innych materiałów zamieszczonych w witrynie jest bezwzględnie zabronione.
"));