Wyszukiwanie Przepisów
Przepisy
Medaliony z łososia z duszoną gruszką i borowikami
Składniki:
- 4 medaliony z łososia norweskiego Limito
- 300 g gruszek
- 250 g borowików (mogą być mrożone)
- 100 g masła
- gałązka rozmarynu
- 300 g kopytek ziemniaczanych
- 250 ml śmietany
- olej do smażenia
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Gruszki obrać, pokroić w kostkę, dusić na maśle do miękkości z cukrem. Borowiki pokroić w grubsze plastry, usmażyć na tłuszczu z gałązką rozmarynu, doprawić solą i pieprzem. Medaliony smażymy, po usmażeniu układamy na gruszkach. Na medalionie prezentujemy borowiki. Podajemy z kopytkami ziemniaczanymi w sosie śmietanowym.
Składniki:
- 4 medaliony z łososia norweskiego Limito
- 300 g gruszek
- 250 g borowików (mogą być mrożone)
- 100 g masła
- gałązka rozmarynu
- 300 g kopytek ziemniaczanych
- 250 ml śmietany
- olej do smażenia
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Gruszki obrać, pokroić w kostkę, dusić na maśle do miękkości z cukrem. Borowiki pokroić w grubsze plastry, usmażyć na tłuszczu z gałązką rozmarynu, doprawić solą i pieprzem. Medaliony smażymy, po usmażeniu układamy na gruszkach. Na medalionie prezentujemy borowiki. Podajemy z kopytkami ziemniaczanymi w sosie śmietanowym.
copyright © 2009 LIMITO. Wszelkie znaki towarowe użyte na stronie są znakami należącymi do ich odpowiednich właścicieli.
Jakiekolwiek nieautoryzowane korzystanie ze znaków towarowych lub innych materiałów zamieszczonych w witrynie jest bezwzględnie zabronione.
Jakiekolwiek nieautoryzowane korzystanie ze znaków towarowych lub innych materiałów zamieszczonych w witrynie jest bezwzględnie zabronione.