Łosoś filet z warzywami w cieście francuskim

Filet z łososia z warzywami, w cieście francuskim

Danie do piekarnika! Porcja dla 3 osób, Masa netto: 750 g e
I porcja (1/3 opakowania) dostarcza:
605 kcal
30 %
% wskazanego dziennego spożycia (GDA) dla osoby dorosłej

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA
W rozgrzanym piekarniku: Zamrożony filet z łososia w cieście francuskim wyjąć z opakowania, usunąć folię i wkładkę i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na środkowej półce piekarnika 50-60 minut w temp. około 220 ℃, z ustawionym nagrzewaniem z dołu i z góry lub w piekarniku z termo obiegiem 45-50 minu w temp. 200 ℃t, aż ciasto francuskie nabierze barwy złotawo-brązowej. Następnie pozostawić jeszcze na 3-4 minuty w piekarniku przy otwartych drzwiach. Podpowiedź: Filet z łososia w cieście francuskim najlepiej pokroić nożem elektrycznym na 3 równe części.

ZALECANA FORMA SERWOWANIA
Filet z łososia w cieście francuskim można podawać jako przystawkę lub jako danie główne z delikatną sałatą i kieliszkiem białego wina.

SKŁADNIKI
Filet z łososia (Salmo Salar, wyhodowany w Norwegii lub Chile lub na Wyspach Owczych) (35,5 %), mąka pszenna, ser biały podpuszczkowy, woda, śmietana ukwaszona, tłuszcz roślinny, marchew, cebula, olej roślinny, skrobia modyfikowana, jajka, sól kuchenna, koperek, przyprawy, substancja zakwaszająca kwasek cytrynowy, aromaty, karoten, drożdże.

copyright © 2009 LIMITO. Wszelkie znaki towarowe użyte na stronie są znakami należącymi do ich odpowiednich właścicieli.
Jakiekolwiek nieautoryzowane korzystanie ze znaków towarowych lub innych materiałów zamieszczonych w witrynie jest bezwzględnie zabronione.
"));