Produkty
Oferta produktowa
DORSZ BAŁTYCKI FILET
75-120 g, 120-170 g, 170-250 g, 250 g +, ze skórą
Sposób pakowania: bez glazury
Opakowanie zbiorcze: 10 kg
Ekspert Limito, Rafał Targosz, o dorszu bałtyckim: mięso dorsza jest białe i chude, o łagodnym, neutralnym smaku.
Dorsz może być przyrządzany na wiele sposobów: smażony, gotowany, pieczony lub duszony, zarówno z sosami jak i bez.
Dorsz jest popularną rybą w wielu krajach: w Anglii stosowany w tradycyjnej brytyjskiej potrawie fish and chips, czyli panierowany dorsz z frytkami, w Portugalii, Brazylii i Chorwacji podawany jest w Wigilię – będąc odpowiednikiem polskiego karpia. Portugalską specjalnością jest bacalhau, czyli solony dorsz, a niemiecką sztokfisz, czyli dorsz w postaci suszonej ryby. W podobnej formie występuje w kuchniach Wielkiej Brytanii i Norwegii.
75-120 g, 120-170 g, 170-250 g, 250 g +, ze skórą
Opakowanie zbiorcze: 10 kg
Ekspert Limito, Rafał Targosz, o dorszu bałtyckim: mięso dorsza jest białe i chude, o łagodnym, neutralnym smaku.
Dorsz może być przyrządzany na wiele sposobów: smażony, gotowany, pieczony lub duszony, zarówno z sosami jak i bez.
Dorsz jest popularną rybą w wielu krajach: w Anglii stosowany w tradycyjnej brytyjskiej potrawie fish and chips, czyli panierowany dorsz z frytkami, w Portugalii, Brazylii i Chorwacji podawany jest w Wigilię – będąc odpowiednikiem polskiego karpia. Portugalską specjalnością jest bacalhau, czyli solony dorsz, a niemiecką sztokfisz, czyli dorsz w postaci suszonej ryby. W podobnej formie występuje w kuchniach Wielkiej Brytanii i Norwegii.
copyright © 2009 LIMITO. Wszelkie znaki towarowe użyte na stronie są znakami należącymi do ich odpowiednich właścicieli.
Jakiekolwiek nieautoryzowane korzystanie ze znaków towarowych lub innych materiałów zamieszczonych w witrynie jest bezwzględnie zabronione.
Jakiekolwiek nieautoryzowane korzystanie ze znaków towarowych lub innych materiałów zamieszczonych w witrynie jest bezwzględnie zabronione.