Oferta produktowa
Produkty Limito
Polędwica z łososia norweskiego marynowana w ziołach
Polędwica z łososia norweskiego Limito to jedyny tego typu produkt na polskim rynku. Specjalnie wycięta z najwyższej klasy fileta łososia, jest pozbawiona ości, ciemnego mięsa i tłuszczu. Skóra gwarantuje utrzymanie soczystości ryby podczas obróbki termicznej.
Polędwica jest w jednym, dużym kawałku, dzięki czemu każdy może sam zdecydować jak ją podzielić. Sugerujemy cięcie na 4 porcje po 175 g lub na 6 porcji po ok. 116 g - kupując jedną sztukę, można przyrządzić posiłek dla całej rodziny!
Dla wszystkich zapracowanych, ale ceniących wyrafinowane dania polędwica to najlepszy wybór. Dzięki ziołowej marynacie wystarczy ją upiec lub usmażyć, bez konieczności doprawiania i wcześniejszego długiego marynowania mięsa. Jednocześnie pozostaje ono bardzo jędrne i soczyste, gdyż odpowiednio skomponowana marynata zapobiega wysuszeniu mięsa podczas pieczenia.
Jakość produktu chroni także próżniowe pakowanie w folię - mięso zachowuje swoją strukturę i świeżość, a także nie ulega zniszczeniu leżąc w sklepowej bonecie.
Jeżeli chcesz wrażenie na znajomych lub rodzinie przygotowując smaczny i niezwykle efektownie wyglądający posiłek, spróbuj marynowanej w ziołach polędwicy Limito!
Wielkość opakowania: 700 g
Porcja dla: 4-6 osób
1 porcja o wadze 175 g dostarcza 399 kcal (20%*) i 26,9 g tłuszczu (38%*)
* % wskazanego dziennego spożycia (GDA) dla osoby dorosłej
* Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.
100 g produktu zawiera:
Białko 19,6 g
Węglowodany 2,8 g
Tłuszcz 15,4 g
Wartość energetyczna 100 g produktu: 951 kJ / 228 kcal
Sposób przygotowania:
• W piekarniku: rozgrzać piekarnik do 180°C. Wyjąć polędwicę z kartonika i foliowego opakowania, włożyć bez wcześniejszego rozmrażania do nasmarowanego oliwą naczynia i piec w temperaturze 180°C ok. 30 minut,
• Na patelni: polędwicę rozmrażać przez ok. 6 h w lodówce. Rozmrożoną położyć na rozgrzanej patelni i smażyć na odrobinie tłuszczu po ok. 5-8 min. z każdej strony, pod przykryciem.
Instrukcje dotyczące przechowywania: jest to produkt głęboko mrożony, dlatego należy go przechowywać w temperaturze poniżej -18°C. Po rozmrożeniu nie należy ponownie zamrażać.
Składniki: łosoś 88% (Salmo Salar), olej słonecznikowy, sól kuchenna, suszony syrop glukozowy (pszenica), dekstroza (kukurydza/), zioła (bazylia, rozmaryn, oregano, tymianek), regulator kwasowości: octan sodu, ekstrakt rozmarynu, przyprawy (pieprz jalapeno, pieprz czarny, pieprz biały), czosnek w proszku, suszona pietruszka, pomidory w proszku, ekstrakt pieprzu cayenne.
Polędwica jest w jednym, dużym kawałku, dzięki czemu każdy może sam zdecydować jak ją podzielić. Sugerujemy cięcie na 4 porcje po 175 g lub na 6 porcji po ok. 116 g - kupując jedną sztukę, można przyrządzić posiłek dla całej rodziny!
Dla wszystkich zapracowanych, ale ceniących wyrafinowane dania polędwica to najlepszy wybór. Dzięki ziołowej marynacie wystarczy ją upiec lub usmażyć, bez konieczności doprawiania i wcześniejszego długiego marynowania mięsa. Jednocześnie pozostaje ono bardzo jędrne i soczyste, gdyż odpowiednio skomponowana marynata zapobiega wysuszeniu mięsa podczas pieczenia.
Jakość produktu chroni także próżniowe pakowanie w folię - mięso zachowuje swoją strukturę i świeżość, a także nie ulega zniszczeniu leżąc w sklepowej bonecie.
Jeżeli chcesz wrażenie na znajomych lub rodzinie przygotowując smaczny i niezwykle efektownie wyglądający posiłek, spróbuj marynowanej w ziołach polędwicy Limito!
Wielkość opakowania: 700 g
Porcja dla: 4-6 osób
1 porcja o wadze 175 g dostarcza 399 kcal (20%*) i 26,9 g tłuszczu (38%*)
* % wskazanego dziennego spożycia (GDA) dla osoby dorosłej
* Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.
100 g produktu zawiera:
Białko 19,6 g
Węglowodany 2,8 g
Tłuszcz 15,4 g
Wartość energetyczna 100 g produktu: 951 kJ / 228 kcal
Sposób przygotowania:
• W piekarniku: rozgrzać piekarnik do 180°C. Wyjąć polędwicę z kartonika i foliowego opakowania, włożyć bez wcześniejszego rozmrażania do nasmarowanego oliwą naczynia i piec w temperaturze 180°C ok. 30 minut,
• Na patelni: polędwicę rozmrażać przez ok. 6 h w lodówce. Rozmrożoną położyć na rozgrzanej patelni i smażyć na odrobinie tłuszczu po ok. 5-8 min. z każdej strony, pod przykryciem.
Instrukcje dotyczące przechowywania: jest to produkt głęboko mrożony, dlatego należy go przechowywać w temperaturze poniżej -18°C. Po rozmrożeniu nie należy ponownie zamrażać.
Składniki: łosoś 88% (Salmo Salar), olej słonecznikowy, sól kuchenna, suszony syrop glukozowy (pszenica), dekstroza (kukurydza/), zioła (bazylia, rozmaryn, oregano, tymianek), regulator kwasowości: octan sodu, ekstrakt rozmarynu, przyprawy (pieprz jalapeno, pieprz czarny, pieprz biały), czosnek w proszku, suszona pietruszka, pomidory w proszku, ekstrakt pieprzu cayenne.
copyright © 2009 LIMITO. Wszelkie znaki towarowe użyte na stronie są znakami należącymi do ich odpowiednich właścicieli.
Jakiekolwiek nieautoryzowane korzystanie ze znaków towarowych lub innych materiałów zamieszczonych w witrynie jest bezwzględnie zabronione.
Jakiekolwiek nieautoryzowane korzystanie ze znaków towarowych lub innych materiałów zamieszczonych w witrynie jest bezwzględnie zabronione.