Oferta produktowa
Produkty Limito
Łosoś i krewetki w aromatycznym sosie do spaghetti lub risotto
Wielkość opakowania: 400 g
Porcja dla: 2 osób
100 g produktu zawiera:
Białko 13 g
Węglowodany 3 g
Tłuszcz 11 g
Wartość energetyczna 100 g produktu: 679 kJ / 163 kcal
Zobacz jak powstają nasze produkty we Włoszech!
Sposób przygotowania spaghetti:
1. Ok. 250-300 g makaronu spaghetti ugotować w osolonej wodzie. Zamrożoną zawartość opakowania wrzucić na rozgrzaną na dużym ogniu patelnię, pozostawić pod przykryciem ok. 2 min.
2. Następnie gotować na średnim ogniu przez kolejne 6 min. bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając.
3. Odcedzić ugotowany „al dente” makaron i wrzucić na patelnię z przygotowanym wcześniej sosem.
4. Podgrzewać wszystko na dużym ogniu przez ok. 1 min., cały czas mieszając.
Sposób przygotowania risotto:
Ok. 250-300 g ryżu ugotować w osolonej wodzie (ok. 2-3 min. krócej niż podano na opakowaniu). Postępować zgodnie z zamieszczonymi powyżej wskazówkami dot. przygotowania owoców morza do spaghetti.
Ryż z przygotowanym sosem, podgrzewać na dużym ogniu przez ok. 2-3 min., cały czas mieszając.
Instrukcje dotyczące przechowywania: jest to produkt głęboko mrożony, dlatego należy go przechowywać w temperaturze poniżej -18°C. Po rozmrożeniu nie należy ponownie zamrażać.
Składniki: Mieszanka ryb i owoców morza 38%: łosoś norweski 25% (Salmo Salar), wyhodowany w Norwegii lub Szkocji; krewetki 13%: krewetki północne obrane i ugotowane (Pandalus Borealis), 1100-2200 szt/kg, złowione w Północno-Wschodnim i Północno-Zachodnim Atlantyku (1*) i/lub krewetki surowe, obrane (Parapenaeopsis Atlantica), 660-1100 szt./kg, złowione w Centralno-Wschodnim Atlantyku (2*) i/lub krewetki surowe, obrane (Metapenaeus Monoceros), 440-660 szt./kg, złowione w Oceanie Indyjskim (3*); sos: woda, pomidory, oliwa z oliwek extra virgin 5%, olej słonecznikowy, bulion rybny (sól kuchenna, maltodekstryna, ekstrakt drożdżowy, aromaty naturalne, ryby), białe wino, cebula 1,5%, aromaty naturalne, pietruszka, czosnek, sól kuchenna, przyprawy: ostra papryczka 0,01%.
(*) Numery podane przy składnikach i następnie podane w tabeli znajdującej się na boku opakowania przy numerze partii oznaczają użyty składnik.
Wielkość opakowania: 400 g
Porcja dla: 2 osób
100 g produktu zawiera:
Białko 13 g
Węglowodany 3 g
Tłuszcz 11 g
Wartość energetyczna 100 g produktu: 679 kJ / 163 kcal
Zobacz jak powstają nasze produkty we Włoszech!
Sposób przygotowania spaghetti:
1. Ok. 250-300 g makaronu spaghetti ugotować w osolonej wodzie. Zamrożoną zawartość opakowania wrzucić na rozgrzaną na dużym ogniu patelnię, pozostawić pod przykryciem ok. 2 min.
2. Następnie gotować na średnim ogniu przez kolejne 6 min. bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając.
3. Odcedzić ugotowany „al dente” makaron i wrzucić na patelnię z przygotowanym wcześniej sosem.
4. Podgrzewać wszystko na dużym ogniu przez ok. 1 min., cały czas mieszając.
Sposób przygotowania risotto:
Ok. 250-300 g ryżu ugotować w osolonej wodzie (ok. 2-3 min. krócej niż podano na opakowaniu). Postępować zgodnie z zamieszczonymi powyżej wskazówkami dot. przygotowania owoców morza do spaghetti.
Ryż z przygotowanym sosem, podgrzewać na dużym ogniu przez ok. 2-3 min., cały czas mieszając.
Instrukcje dotyczące przechowywania: jest to produkt głęboko mrożony, dlatego należy go przechowywać w temperaturze poniżej -18°C. Po rozmrożeniu nie należy ponownie zamrażać.
Składniki: Mieszanka ryb i owoców morza 38%: łosoś norweski 25% (Salmo Salar), wyhodowany w Norwegii lub Szkocji; krewetki 13%: krewetki północne obrane i ugotowane (Pandalus Borealis), 1100-2200 szt/kg, złowione w Północno-Wschodnim i Północno-Zachodnim Atlantyku (1*) i/lub krewetki surowe, obrane (Parapenaeopsis Atlantica), 660-1100 szt./kg, złowione w Centralno-Wschodnim Atlantyku (2*) i/lub krewetki surowe, obrane (Metapenaeus Monoceros), 440-660 szt./kg, złowione w Oceanie Indyjskim (3*); sos: woda, pomidory, oliwa z oliwek extra virgin 5%, olej słonecznikowy, bulion rybny (sól kuchenna, maltodekstryna, ekstrakt drożdżowy, aromaty naturalne, ryby), białe wino, cebula 1,5%, aromaty naturalne, pietruszka, czosnek, sól kuchenna, przyprawy: ostra papryczka 0,01%.
(*) Numery podane przy składnikach i następnie podane w tabeli znajdującej się na boku opakowania przy numerze partii oznaczają użyty składnik.
copyright © 2009 LIMITO. Wszelkie znaki towarowe użyte na stronie są znakami należącymi do ich odpowiednich właścicieli.
Jakiekolwiek nieautoryzowane korzystanie ze znaków towarowych lub innych materiałów zamieszczonych w witrynie jest bezwzględnie zabronione.
Jakiekolwiek nieautoryzowane korzystanie ze znaków towarowych lub innych materiałów zamieszczonych w witrynie jest bezwzględnie zabronione.