Oferta produktowa

Produkty Limito

Owoce morza z grzybami w aromatycznym sosie do spaghetti lub risotto


Wielkość opakowania: 400 g

Porcja dla: 2 osób

100 g produktu zawiera:
Białko 8,5 g
Węglowodany 6,5 g
Tłuszcz 6 g

Wartość energetyczna 100 g produktu: 482 kJ / 115 kcal
Zobacz jak powstają nasze produkty we Włoszech!

Sposób przygotowania spaghetti:
1. Ok. 250-300 g makaronu spaghetti ugotować w osolonej wodzie. Zamrożoną zawartość opakowania wrzucić na rozgrzaną na dużym ogniu patelnię, pozostawić pod przykryciem ok. 2 min.
2. Następnie gotować na średnim ogniu przez kolejne 6 min. bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając.
3. Odcedzić ugotowany „al dente” makaron i wrzucić na patelnię z przygotowanym wcześniej sosem.
4. Podgrzewać wszystko na dużym ogniu przez ok. 1 min., cały czas mieszając.

Sposób przygotowania risotto:
Ok. 250-300 g ryżu ugotować w osolonej wodzie (ok. 2-3 min. krócej niż podano na opakowaniu). Postępować zgodnie z zamieszczonymi powyżej wskazówkami dot. przygotowania owoców morza do spaghetti.
Ryż z przygotowanym sosem, podgrzewać na dużym ogniu przez ok. 2-3 min., cały czas mieszając.

Instrukcje dotyczące przechowywania: jest to produkt głęboko mrożony, dlatego należy go przechowywać w temperaturze poniżej -18°C. Po rozmrożeniu nie należy ponownie zamrażać.

Składniki: Mieszanka owoców morza 44%: kalmary kawałki: nowozelandzkie (Illex Illecebrosus) (1*) i/lub północne (Illex Argentinus-Nototodarus Sloanii), złowione w Pacyfiku i Południowo-Zachodnim lub Południowo-Wschodnim Atlantyku (2*), omułek chilijski obrany i blanszowany (Mytilus chilensis), wyhodowany na obszarze Pacyfiku, krewetki obrane i blanszowane (Pandalus Borealis), 1100-2200 szt./kg, złowione w Północno-Wschodnim i Północno-Zachodnim Atlantyku (3*) i/lub krewetki surowe, obrane (Parapenaeopsis Atlantica), 660-1100 szt./kg, złowione w Środkowo-Wschodnim Atlantyku (przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu) (4*) i/lub krewetki surowe, obrane (Metapenaeus Monoceros), 440-660 szt./kg, złowione w Oceanie Indyjskim (5*); sos: woda, grzyby 12%: prawdziwki, borowik szlachetny (Boletus edulis) i inne z rodziny 60%, żółty łuskwiak lepki (Pholiota nameko) 40%; oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 4,5%, olej słonecznikowy, białe wino, aromaty naturalne, bulion rybny (sól kuchenna, maltodekstryna, ekstrakt drożdżowy, aromaty naturalne, ryby), cebula1%, sól, czosnek, pietruszka, przyprawy: papryczka 0,01%.
(*) Numery podane przy składnikach i następnie podane w tabeli znajdującej się na boku opakowania przy numerze partii oznaczają użyty składnik.
copyright © 2009 LIMITO. Wszelkie znaki towarowe użyte na stronie są znakami należącymi do ich odpowiednich właścicieli.
Jakiekolwiek nieautoryzowane korzystanie ze znaków towarowych lub innych materiałów zamieszczonych w witrynie jest bezwzględnie zabronione.
"));