Oferta produktowa
Produkty Limito
Medaliony z łososia norweskiego
Medaliony z łososia norweskiego Limito mają nie tylko ciekawy okrągły kształt, ale i doskonały smak. Produkt jest wykonany z kawałków filetów z łososia, bez skóry i ości. Fakt, że do ich wyrobu są używane tylko pełnowartościowe kawałki jasnego mięsa, sprawia że mają ładną, naturalną barwę i zapach. W każdym opakowaniu znajduje się 5 medalionów o wadze 100 g każdy, dzięki czemu łatwo można zaplanować posiłek. Oryginalny kształt sprawia, że produkt można spożywać tradycyjnie smażony, z różnego rodzaju sosami, ale też wyciąć z niego ciekawe kształty, które będą sporą atrakcją dla dzieci i miłą odmianą kulinarną.
Wielkość opakowania: 500 g
Porcja dla: 5 osób
100 g produktu zawiera:
Białko 16,4 g
Węglowodany 0,3 g
Tłuszcz 9,4 g
Wartość energetyczna 100 g produktu: 662 kJ / 159 kcal
Sposób przygotowania:
• W piekarniku: rozgrzać piekarnik do 180°C. Wyjąć medaliony z foliowego woreczka, włożyć bez wcześniejszego rozmrażania do nasmarowanego oliwą naczynia i piec w temperaturze 180°C ok. 15 minut,
• Na patelni: medaliony rozmrażać przez ok. 3 h w lodówce. Rozmrożone położyć na rozgrzanej patelni i smażyć na odrobinie tłuszczu po ok. 5-8 min. z każdej strony, pod przykryciem.
Instrukcje dotyczące przechowywania: jest to produkt głęboko mrożony, dlatego należy go przechowywać w temperaturze poniżej -18°C. Po rozmrożeniu nie należy ponownie zamrażać.
Składniki: łosoś 88% (Salmo Salar), woda, skrobia ziemniaczana, zagęstnik: alginian sodu, sól kuchenna, regulator kwasowości: chlorek wapnia, pieprz biały sterylizowany, stabilizator: trójfosforan pięciosodowy, ekstrakt rozmarynu, substancja przeciwzbrylająca: krzemian wapnia.
Wielkość opakowania: 500 g
Porcja dla: 5 osób
100 g produktu zawiera:
Białko 16,4 g
Węglowodany 0,3 g
Tłuszcz 9,4 g
Wartość energetyczna 100 g produktu: 662 kJ / 159 kcal
Sposób przygotowania:
• W piekarniku: rozgrzać piekarnik do 180°C. Wyjąć medaliony z foliowego woreczka, włożyć bez wcześniejszego rozmrażania do nasmarowanego oliwą naczynia i piec w temperaturze 180°C ok. 15 minut,
• Na patelni: medaliony rozmrażać przez ok. 3 h w lodówce. Rozmrożone położyć na rozgrzanej patelni i smażyć na odrobinie tłuszczu po ok. 5-8 min. z każdej strony, pod przykryciem.
Instrukcje dotyczące przechowywania: jest to produkt głęboko mrożony, dlatego należy go przechowywać w temperaturze poniżej -18°C. Po rozmrożeniu nie należy ponownie zamrażać.
Składniki: łosoś 88% (Salmo Salar), woda, skrobia ziemniaczana, zagęstnik: alginian sodu, sól kuchenna, regulator kwasowości: chlorek wapnia, pieprz biały sterylizowany, stabilizator: trójfosforan pięciosodowy, ekstrakt rozmarynu, substancja przeciwzbrylająca: krzemian wapnia.
copyright © 2009 LIMITO. Wszelkie znaki towarowe użyte na stronie są znakami należącymi do ich odpowiednich właścicieli.
Jakiekolwiek nieautoryzowane korzystanie ze znaków towarowych lub innych materiałów zamieszczonych w witrynie jest bezwzględnie zabronione.
Jakiekolwiek nieautoryzowane korzystanie ze znaków towarowych lub innych materiałów zamieszczonych w witrynie jest bezwzględnie zabronione.